top of page

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Usein kysyttyä

Laattoja on irronnut alustasta ja ne ovat ns ”kopoja”. Pitääkö koko kylpyhuone nyt uusia?

Ei välttämättä. Laattoja on mahdollista kiinnittää uudelleen ns. injektoimalla siten että laattoihin ei jää jälkkiä työstä. Työ suoritetaan niin, että saumoihin porataan reikiä, joihin asennettujen suuttimien avulla laattojen alle ruiskutetaan kiinnitysainetta. Kiinnityksen jälkeen saumoihin jääneet reiät täytetään uudella sauma-aineella.

Työn järkevyyttä arvioitaessa kannattaa mielestämme miettiä tilan yleistä kuntoa sekä sen jäljellä olevaa käyttöikää. Mikäli tilan käyttöikä on jo muutenkin lopuillaan on kenties järkevämpää remontoida huone kokonaan uusiksi. Näin etenkin vesieristystä vaativissa kohteissa kuten kylpyhuoneissa. Hiljattain remontoidussa kylpyhuoneessa uudelleen kiinnitys lienee kuitenkin järkevää ja säästää sekä rahaa että ympäristöä kun muuten mieluisen kylpyhuoneen käyttöä voidaan jatkaa.

Voiko vanhojen laattojen päälle tehdä uuden laatoituksen?

Tätä kysymystä on viime aikoina käsitelty eri medioissa muun muassa mikrosementin saavuttaman suosion ansiosta. Mikrosementtiä on pidetty helppona kylpyhuoneen uudistusmenetelmänä.

Teknisesti olisi täysin mahdollista asentaa vanhan laatoituksen päälle uusi laatta tai muu pinnoite ja näin välttää purkamisesta aiheutuva vaiva. Ongelma tällaisessa toimintamallissa on, ettei rakenteissa mahdollisesti piileviä ongelmia välttämättä saada esiin ja korjatuksi. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan laattojen tai pinnoitteen asentajalla on vastuu vanhasta rakenteesta ja hankalaksi tilanteen tekee, mikäli rakenteista tulevaisuudessa vikoja löytyy. Tällöin tehty työ menee hukkaan, mikäli sen joutuu piilevien vikojen vuoksi purkamaan. Lisäksi rakenteeseen muodostuu helposti kahden tiiviin pinnan väliin jäävä rakenne, joka ei välttämättä pääse kuivumaan mihinkään suuntaan. Purkamalla vanhat pinnat voidaan varmistaa uusien rakenteiden terveys sekä se, että uudesta kylpyhuoneesta tulee pitkäikäinen ja toimiva kaikilta osin.

bottom of page