top of page

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Vinkkejä kylpyhuoneremontin suunnitteluun

Monia varmasti mietityttää kodin sisustuksen erilaiset värien, materiaalien ynnä muiden valinnat ja yhdistelmät remonttia suuniteltaessa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä vaihtoehtoja nykypäipänä on niin runsaasti, ettei kokeneempikaan sisustaja välttämättä hoksaa kaikkia mahdollisuuksia. Niinpä kylpyhuoneen suunnitteluun ja ratkaisujen pohdintaan kannattaa käyttää aikaa ja rauhassa miettiä omia tarpeita ja mieltymyksiä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kylpyhuoneremontti palkitsee ja auttaa onnistuneen remontin teettämisessä.

 

Internet ja sen tarjoamat lukuisat sosiaalisen median kanavat ovat oiva apu ja innoituksen lähde tänä päivänä. Parhaimpia kanavia tähän lienevät Pinterest ja Instagam. Niiden ihmeellisestä maailmasta löytää tuhansittain erilaisia kylpyhuoneeseen sekä sisustukseen liittyviä kuvia, videoita ja ideoita. Ainoastaan selailijan oma innostus on rajana sille, kuinka paljon niitä jaksaa katsella. Kannattaa kokeilla! Omana vinkkinä Pinterestistä löytyy paljon tarjontaa miehillekin. Itse en tiennyt tuosta palvelusta mitään ennen kuin vaimoni näytti puhelimestaan itseäni kiinnostavia aiheita ja kuvia. Kannattaa kokeilla hakusanoja #kylpyhuoneremontti sekä #kylpyhuone. Ulkomailla kylpyhuoneiden tyyli eroaa jonkin verran suomalaisesta. Siellä värejä käytetään aavistuksen runsaammin ja erilaisia laattoja yhdistellään rohkeammin. Hyviä ulkomaisia seurattavia ovat esimerkiksi #badrumsinspiration sekä #bathrooms, joissa kummassakin näkee upeita ja hyvin erityylisiä kylpyhuoneita.

 

Mutta entäs jos onkin tunne, ettei millään osaa hahmottaa miltä valmis kylpyhuone näyttää tai miten se toimii? Onneksi saatavilla on sisustussuunnittelijoiden palveluita runsaasti. Suunnittelijan käyttäminen saattaakin ns. ”maksaa itsensä takaisin” omaa silmää miellyttävinä ja yhteensopivina väreinä ja ratkaisuina. Kaikki värit kun eivät yksinkertaisesti millään sovi toistensa viereen tai edes samaan tilaan. Oman lukunsa muodostavat laattojen myyntiin erikoistuneiden liikkeiden omat suunnittelupalvelut. Usein heidän palveluihinsa kuuluu kylpyhuoneen suunnittelu heidän valikoimiin kuuluvilla laatoilla sekä kalusteilla. Lähes poikkeuksetta liikkeillä on ohjelmisto, josta saa kolmiulotteisen kuvan siitä miltä huone näyttää valmiina. Tällaisilla kuvilla erilaisten vaihtoehtojen vertailu onnistuu helposti kotonakin. Eikä tämä välttämättä edes maksa mitään! Meidän perheessä kuvat auttoivat valitsemaan miellyttävämmän vaihtoehdon. Kuvat nähtyämme olimme molemmat heti samaa mieltä siitä, että otammeko sinisen vai kirkkaan vihreän tehosteseinän.

 

3d_kylpyhuoneen_suunnittelu.jpg
3d_kylpyhuoneen_suunnittelu2.jpg

Voiko asunnossa asua remontin aikana?

Tilanne riippuu hieman itse asunnosta sekä remontin laajuudesta. Remontissa lähes poikkeuksetta syntyy valtava määrä pölyä. Ammattitaitoinen urakoitsija osaa pitää pölyt kurissa remontoitavassa huoneessa sekä työkalut järjestyksessä. Käytössämme on ns. alipaineistaja, joka tehokkaasti pitää pölyt kylpyhuoneessa tai muutoin rajatussa tilassa työn aikana sekä samalla puhdistaa ilmaa. Täyttä pölyttömyyttä sekään ei takaa, mutta vähentää pölyämistä merkittävästi. On myös järkevää esimerkiksi katkaista kattoon tulevat paneelit valmiiksi työpajassa, jolloin ei tarpeettomasti tuoteta enempää pölyä asunnossa. Lisäksi asunnossa ei kannata pitää massiivista työkaluvarastoa, vaan mukana on aina vain työkohtaiset välineet. Näin toimien asuntojen vähäinen tila pysyy paremmin hallinnassa. Meteliä syntyy eniten purkuvaiheessa, jolloin asunnossa olijat saattavat kaivata ajoittain korvatulppia, mikäli ovat samaan aikaan asunnossa. Lemmikeille meluisat remontin vaiheet voivat olla stressaavaa aikaa, joten niille on hyvä järjestää siksi aikaa hoitopaikka. 

 

Toinen elämää hankaloittava asia on, että suihkun ja wc:n käyttö ei ole luonnollisestikaan mahdollista remontoitavassa tilassa. Toki jos asunnosta löytyy toinenkin suihku ja wc, niin tämä ei välttämättä paljon elämää haittaa. Yleensä kerrostaloista löytyy saunatilojen yhteydestä wc sekä tietysti suihku, jota voi remontin aikana käyttää. Niiden käytöstä kannattaa tiedustella isännöitsijältä lisätietoja.

Kolmanneksi: asunnossa liikkuminen saattaa hankaliotua, mikäli kylpyhuoneen rakenteissa on asbestia, jonka purku pitää suorittaa asbestipurkuna. Asbestipurkua varten pitää rakentaa huoneen ovelle pitkä, lähes kaksimetrinen sulkutunneli, joka etenkin pienessä asunnossa tekee liikkumisesta hankalaa. Alla on kaksi kuvaa todellisesta tilanteesta asunnossa. Tunneli puretaan purkutyön jälkeen, mutta tämä vaihe kestää kohteesta riippuen noin viikon. Vaimo antoi vinkin tehdä tässä kohtaa vaikka lomamatkan tai mikäli lämmin kesä osuu kohdalle niin seikkailumielisimmät voivat viettää leirielämää telttailemalla takapihalla. Mutta kuten kuvista voidaan nähdä, saattaa tunneli tehdä asunnosta purkutyön ajaksi ahtaan. Kulkuväylän leveys oli kapeimmillaan vain noin 30 cm. Tässä tapauksessa tunnelista on tehty L-muotoinen, joka hieman lyhensi rakennelmaa ja mahdollisti kulkemisen keittiöön ja olohuoneeseen tunnelin vierestä.

asbestipurku-2.jpg
asbestipurku.jpg
pohjakuva asbestipurku.jpg
bottom of page